Nyttiga chokladbollar av dadlar
Ja, ni läste rätt. Chokladbollar på dadlar. Egentligen är jag inte sådär väldigt förtjust i chokladbollar, men dadlar gillar jag. Och de här små smakar precis som helt vanliga chokladbollar när man biter i dem, och sedan kommer smaken av dadlar. Goda till kaffet!
Dessa godingar är både glutenfria och nötfria. Receptet hittade jag på Ida Wargs blogg. Men jag tänker dela med mig av det här ändå då det är så löjligt enkelt.
Mixa 5 dl glutenfria havregryn, 1,5 dl kokosolja, 20 (urkärnade) dadlar, 3 msk kakao, lite salt och 4 msk kaffe i en matbredare. Jag hade även i lite lönnsirap i stället för agavesirap. Rulla sedan bollar av smeten och täck dem i riven kokos. Klart!
Nästa gång vill jag testa att göra kladdkaka på dadlar. Låter spännande!