Fyra recept jag lagat från Tik Tok

När jag upptäckte att man kunde spara videor som favoriter och dessutom kategorisera dem i olika samlingar insåg jag att Tik Tok kunde vara mer än bara en plats att slöscrolla.

Nu har jag en liten receptbok i appen med alla intressanta rätter som kommit upp på min For You. Här är fyra recept som jag bakat och lagat från min mat och recept-samling. 

Sockerkringlor av @cecilia.tolone

Oftast har jag ett par påsar med bullar i frysen att plocka upp när det ska bjudas på fika. Det brukar vanligtvis bli kanelbullar men jag bestämde mig för att baka sockerkringlor i måndags när den här videon av Cecilia dök upp i flödet. De blev sååå goda! Väldigt saftiga. Och fina tycker jag.

Receptet finns här.

 

Krämig och örtig potatissallad av @saltochtahini

Jag föredrar en vinägrett-baserad potatissallad men min kille vill helst ha en krämig variant. Det här receptet av Seiran blir som en hybrid. Den blev väldigt god och passar bra till middag nu när plusgraderna stiger. Eller ja, det snöade här i Luleå i onsdags men våren kommer väl hit också någon gång. Recept finns här.

 

Brown sugar coffee banana muffins av @justine_snacks

När mina föräldrar var på besök för några veckor sedan tog pappa med sig en klase övermogna bananer. Av dem bakade jag bananmuffins med crumble topping som jag hade sparat bara några dagar tidigare. De blev sinnessjukt goda. Receptet hittar du här.

@justine_snacks

Brown sugar coffee banana muffins - inspired by brown sugar shaken espresso and my three verrrry ripe bananas - full recipe is linked on my prof! Bc apparently they suppress your video when you say link in bio? HELP

♬ original sound - Justine Doiron
 

Lasagna al forno av @laurent.dagenais

Jag har aldrig blivit så sugen på lasagne som när jag såg den här videon av Laurent Dagenais. Jag kunde inte se att han lagt ut något recept så jag googlade på “lasagne al forno” och hittade det här receptet på en autentisk italiensk lasagne. Det tog typ hela dagen att laga den, men det var det värt. Det var också första gången jag använde färska lasagneplattor och det tänker jag fortsätta med! Här är receptet jag följde.

 

Tips!

Här är några inspirerande matkreatörer som ofta dyker upp i mitt flöde.

Ida Edström

Plant lover, second hand enthusiast and graphic designer!

https://idaedstrom.se
Föregående
Föregående

Hemsydda bordstabletter

Nästa
Nästa

Fynd från en annans förråd